Heerenveen wint 1e SKS wedstrijd Lemmer


17-08-2017 LEMMER – Het was zo druk in Lemmer dat het verkeer met speciale borden moesten worden opmgeleid omdat er echt niemand Lemmer meer in kon komen. Een prachtig gegeven en setting voor een skûtsje strijd. Akkrum leek te gaan winnen maar kreeg een protest van Stavoren tegen zich. Heerenveen behaalde daardoor zijn eerste overwinning bij de SKS.

Akkrum kwam met een goede start als eerste op de boei af echter kwam Stavoren ook op de boei af in bakboord positie. In de eerste ronde dus een bakboord-stuurboord-situatie. Na de wedstrijd gaf Akkrum haar foute inschatting toe waardoor er ook geen hoor en wederhoor nodig was na de wedstrijd rondom het protest.

Heerenveen maakte wist door een lange stuurboordslag Akkrum te passeren bij de 2e boventon. Ook Stavoren kon op dezelfde plek Akkrum voorbij zeilen. Uieindelijk wist Akkrum Heerenveen voorbij te zeilen en eindigde ze als eerste. De strijd om de derde plaats ging tussen Sneek en Grou. Akkrum kwam als eerste over de finish. Heerenveen wist knap als 2e te eindigen. Het protest van Stavoren tegen Akkrum werd toegewezen en dus behaalde Heerenveen zijn eerste dagwinst en doet het volop mee in de strijd om het kampioenschap. 

Akkrum kreeg 13 strafpunten. Ook Langweer kreeg 13 punten ondanks dat zij zich voor de wedstrijd hadden afgemeld bij de wedstrijdcommissie