Haak maar aan in het nieuwe jaar


25-12-2017 JOURE – De bibliotheken in De Fryske Marren en Miks welzijn zijn aangehaakt bij een provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld. In november 2015 zijn vier ‘haak-maar-aan groepjes’ gestart in de bibliotheken van Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga, die sindsdien maandelijks bij elkaar komen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares (beppes blokjes) gehaakt. Deze worden aan elkaar gehaakt tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter. Op deze manier haken we in de gemeente De Fryske Marren mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

De Haak-maar-aan groepjes komen maandelijks bij elkaar. Kom ook (zo nu en dan) en doe mee!
Maeykes Bieb Sint Nicolaasga: elke eerste maandag van de maand, van 13.30 tot 15.00 uur
Bibliotheek Balk: elke eerste dinsdag van de maand, van 14.00 tot 15.30 uur
Bibliotheek Joure: elke eerste woensdag van de maand, van 10.30 tot 12.00 uur
Bibliotheek Lemmer: elke eerste donderdag van de maand, van 14.00 tot 15.30 uur

Restjes garen Voor de vier aanhaakgroepjes is veel garen nodig. Heeft u nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als u nog onafgemaakte werkstukken in een kastje heeft liggen; we maken er wat van. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen. U kunt het altijd langsbrengen bij de bibliotheek in Balk, Joure, Lemmer of Sint Nicolaasga.

Haak ook gezellig aan! Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Kom daarom naar één van de aanhaakgroepjes. Want, met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt! Deelname is gratis.

Kijk ook op: http://www.bibliotheekjoure.nl