Grou overwinnaar Lemmer

08-08-2019 LEMMER – Het werd een mooie zeilwedstrijd. Met een windkracht 5 gingen de skûtsjes van start. Grou kende een pikstart en zou de eerste plaats niet meer afstaan, ondanks dat Eanewâld er alles aan deed om het Grou moeilijk te maken.

Er dreigde een situatie te ontstaan waarbij 4 protestvlaggen werden gehesen in verband met een bakboord-stuurboord sitatie. Dezen bleven ook lange tijd in het wand hangen totdat Lemmer besloot voor de finish het protest in te trekken. Protesten van andere schippers vervielen met het intrekken van protest van Lemmer.

Huizum kwam door een uitwijk manoeuvre in de problemen na een aanvaring met sneek. Het roer raakte hierbij beschadigd en kon Huizim niet anders dan de wedstrijd verlaten. Voor Joure bleek het een pittige wedstrijd. Door de felle wind en de keuze voor het tuig was een kwestie van volhouden en het schip overeind houden voor Rinus de Jong.

Uit de jurykamer:
 – De protesten van Langweer, Akkrum en Earnewâld zijn niet ontvankelijk verklaard. Geen van de drie krijgt punten bijgeschreven.

– Het protest van Huizum tegen Sneek is toegekend. Huizum heeft met averij de wedstrijd verlaten en krijgt voor deze wedstrijd het gemiddelde van het aantal wedstrijdpunten over de overige wedstrijden. Sneek krijgt 14 punten.

– Woudsend finishte met groene vlag en krijgt 3 extra wedstrijdpunten (aftrekbaar).