Grote opkomst doe-ochtend OSG Sevenwolden en Bornego

16-01-2019 JOURE- Dinsdag 15 januari organiseerden OSG Sevenwolden en het Bornego College in Joure de eerste van twee doemiddagen voor leerlingen van groep 8. Ruim 150 basisschoolleerlingen kwamen ’s ochtends kennismaken en sfeerproeven. Het Bornego College en OSG Sevenwolden gaan vanaf volgend schooljaar nauwer met elkaar samenwerken en daarom worden de doedagen en het open huis dit jaar samen georganiseerd.

Doelessen
Afgelopen dinsdag waren de leerlingen aanwezig van It Klimmerbled, St. Mattheüsschool, Westermarskoalle, Bloei, De Klinkert, ’t Swannestee, De Brêge, Twa Fjilden, De Beuk, De Tarissing en De Wynbrekker. Zij kregen onder andere lesjes Engels, Nederlands, biologie, nask en techniek. Bij dat laatste vak mochten de leerlingen een eigen fotolijstje maken van kunststof. En er was meer te doen. Zo werd er bij Engels een grappig filmpje gekeken waarover vragen moesten worden beantwoord en bij beeldende vorming maakten de leerlingen een piramide met afbeeldingen van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring.

Volgende week dinsdag 22 januari wordt de tweede doedag georganiseerd voor leerlingen van andere basisscholen. Een week later, op dinsdag 29 januari, is het open huis van 18.30-21.00 uur.