Grote boekverkoop en zomerse openingstijden in de Bibliotheek

Sinds gister is er weer de grote boekverkoop in de bibliotheken in Balk, Joure en Lemmer begonnen. Er is keuze uit een ruime collectie aan boeken en tijdschriften, voor een fijne prijs. Kom lekker snuffelen tussen de boeken en je voorraad leesvoer voor de vakantie aanvullen. De boeken zijn te koop voor €1,- per stuk, voor kinderboeken betaal je € 0,50. Of neem een tas vol mee voor maar € 5,- !

Om ervoor te zorgen dat we allemaal gezond blijven zijn er wel een aantal aandachtspunten. We vragen u daarom een mandje te nemen bij binnenkomst, anderhalve meter afstand te houden en voor en na het uitzoeken van boeken uw handen te desinfecteren.

Vanaf 6 juli gaat de bibliotheek in Joure ook weer langer open. Sinds de landelijke heropening van de bibliotheken zijn de twaalf vestigingen van Bibliotheken Mar en Fean beperkt geopend, voornamelijk ’s middags. Daar komt vanaf 6 juli voor de grotere vestigingen, waaronder Joure, verandering in. Rixt Heegsma, sinds 1 juni aangetreden als directeur-bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean, is tevreden met de manier waarop de coronarichtlijnen worden opgevolgd.

“We zijn blij dat we onze klanten al een aantal weken weer mogen verwelkomen. Met de huidige maatregelen lukt het ons prima om voor zowel de klanten als de medewerkers een prettige en veilige omgeving te creëren. Daarom is het nu tijd om in een aantal vestigingen de openingstijden en dienstverlening te verruimen.” Daarvoor grijpt de bibliotheek de tijdelijke zomeropeningstijden aan. “We willen mensen laten weten dat we graag weer voor ze klaar staan. Kom dan ook vooral langs in de bibliotheek”, aldus Heegsma.

Voor de bibliotheek in Joure betekent dit dat de deuren geopend zijn op maandag van 14.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ook enkele faciliteiten worden weer beperkt opengesteld. De publiekscomputers zijn nog niet te gebruiken, maar wel kunnen bezoekers gebruik maken van aangewezen werkplekken.\

Actuele openingstijden zijn te vinden via www.bmf.nl