‘Groeten uit historisch Joure’

25-01-2021 JOURE – Op vrijdag 29 januari aanstaande start Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân (HWS) in samenwerking met Jumbo Zijlstra in Joure de actie ‘Groeten uit historisch Joure’. Zes weken lang kunnen de klanten sparen voor een serie van 150 plaatjes die een fraai overzicht geven van de geschiedenis van Joure. De plaatjes kunnen verzameld worden in een prachtig album dat speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld is.

Jousters zijn trots op hun plaats met haar rijke en boeiende historie. Dat geldt ook voor de leden van het HWS. Zo ontstond het idee om die interessante geschiedenis toegankelijk te maken met een aantrekkelijke promotie in de winkel. Het idee werd omgezet in een serie van 150 onderwerpen, verdeeld over 16 rubrieken. Voor alle onderwerpen werd gezocht in de rijke collectie van het HWS ‘onderdeel van Museum Joure’.

Uiteindelijk kon er op die manier van alle onderwerpen een plaatje gemaakt worden, dat voor deze actie uitgevoerd is als een groot formaat sticker van 65 x 96 mm. Vervolgens werd gewerkt aan het verzamelalbum waarin voor iedere rubriek een inleiding te vinden is en voor ieder te plakken plaatje een korte beschrijving te lezen valt. De fraaie vormgeving van het album en de harde kaft maken dit verzamelboek tot een voor Jousters zeer gewild item dat ongetwijfeld een plek in vele boekenkasten gaat krijgen. De algehele ontwikkeling en productie was in handen van bureau Tomorrow in Rotterdam.

De promotie ‘Groeten uit historisch Joure’ start op vrijdag 29 januari. Vanaf dat moment wordt er bij iedere besteding van €10,- aan boodschappen bij Jumbo Zijlstra een set van 3 plaatjes gratis weggegeven. Het verzamelalbum kan men gratis meenemen bij Jumbo Zijlstra, hier is alleen de flyer  die in de week van 25 januari t/m 31 januari bij de Jouster Courant zit en minimaal €15,- aan boodschappen voor benodigd.