Groepsbegeleiders gezocht voor project Moeder-Netwerk

27-01-2022 JOURE – Vluchtelingenwerk en Sociaal Werk De Kear starten een project voor moeders met kinderen in de basisschoolleeftijd en jonger. Een multiculturele groep, genaamd Moeder-Netwerk. De moeders en kinderen krijgen hiermee de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en hun netwerk uit te breiden, zodat zij elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

Vanaf 4 maart 2022 zal er iedere vrijdagochtend  onder schooltijd een bijeenkomst plaatsvinden in De Brede School waar de moeders ruimte vinden voor ontmoeting, gezelligheid en het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Jonge kinderen, die nog niet leerplichtig zijn, kunnen meekomen naar de bijeenkomsten en hebben de mogelijkheid maar ook de ruimte met elkaar te spelen.

Daarnaast bieden de bijeenkomsten praktische handvatten voor het spelen en leren met jonge kinderen. Denk daarbij aan: voorleestrom in diverse talen, voorlezen, muziek op schoot, bewegen en dansen met kinderen, babyzwemmen en geschikt speelgoed.

Wat vragen wij van een vrijwilliger?

  • De vrijwilliger is bereid om het project (per direct), met drie andere vrijwilligers, op poten te zetten. Denk daarbij aan het meedenken en organiseren van bijeenkomsten, activiteiten en/of werkvormen.
  • De vrijwilliger heeft een luisterende houding (ten opzichte van de moeders en hun kinderen).
  • De vrijwilliger houdt rekening met de normen, waarden en levensovertuiging van de deelnemers.
  • De vrijwilliger waarborgt de privacy van de deelnemers.
  • De vrijwilliger is in staat deelnemers te stimuleren zelf onderwerpen aan te dragen, te motiveren om te helpen in de uitvoering van het Moeder-Netwerk en actief deel te nemen aan de samenleving.

Meewerken aan dit project is uitdagend en dankbaar werk waar veel voldoening uit kan worden gehaald. Daarnaast bieden wij een prettige werksfeer, leuke collega’s, werkervaring en mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Kortom, een uitdagende vrijwilligersfunctie bij een leuke organisatie!

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan dit project, ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze vacature? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze link.