GroenLinks DFM heeft zorgen over verkeersonveiligheid

18-01-2017 JOURE – De fractie van GroenLinks in De Fryske Marren heeft deze week schriftelijke vragen gesteld over de verkeersonveiligheid van de Harddraversweg. Dit naar aanleiding van klachten van het verzorgingstehuis ‘Vegelin State’ gelegen aan de Harddraversweg.

Specifiek gingen de klachten over de verkeersonveiligheid met betrekking tot het oversteken van de Harddraversweg. De fractie van GroenLinks heeft naar aanleiding van deze klachten contact gehad met ‘Vegelin State’ en de situatie ter plekke bezocht. “Wij hebben zelf kunnen ervaren dat het oversteken van de Harddraversweg, met een rolstoel, niet makkelijk is”, aldus Matthijs Sikkes, fractievoorzitter GroenLinks DFM. “De stoepen zijn te hoog en daarnaast rijden automobilisten vaak harder dan toegestaan”.

Vragen
Vanwege deze gevaarlijke situatie heeft de fractie van GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het college.

1) Is het college bekend met de aanhoudende klachten van Vegelin State over de verkeersonveiligheid met betrekking tot het oversteken van de Harddraversweg?
2) Deelt het college de mening van Vegelin State en GroenLinks dat deze oversteeksituatie voor de bewoners van Vegelin State onveilig is?
3) Waarom is hier tot op heden niks aan gedaan?

Mochten de antwoorden daar aanleiding voor geven, dan zal de fractie van GroenLinks deze op de agenda zetten. De fractie hoopt op die manier een oplossing te kunnen bedenken voor dit probleem. Daarnaast lijkt het de heer Sikkes een goed idee, als “de andere fracties ook zelf polshoogte gaan nemen”.