Grijs met soms regen, morgen zon

20-03-2020 JOURE – Het is bewolkt en soms valt een beetje (mot)regen. In de loop van de middag klaart het in het noorden op. Het wordt 8-9 graden. In het weekend is het droog met flink wat zon. Vooral zondag is het stralend weer. Het wordt 8-11 graden en daarbij staat een frisse oostenwind. De nachten worden kouder met op grote schaal lichte vorst. Ook na het weekend schijnt vaak de zon.

Vanochtend is het grijs en vaak droog met kans op een klein beetje regen. Het is 6-8 graden en door het bewolkte weer stijgt de temperatuur nauwelijks.

Vanmiddag is het bewolkt met in het midden en zuiden kans op wat regen. In het noorden wordt het droog en kan geleidelijk de zon doorbreken. De kans dat in het midden en westen de zon nog even doorbreekt is klein. In het zuiden en zuidoosten blijft het grijs en regenachtig. Er staat een matige noordoostenwind en daarbij wordt het zo’n 9 graden. Daarmee is het net iets kouder dan normaal.

Vanavond valt in het zuiden en zuidoosten nog een beetje (mot)regen. In de rest van het land is het overwegend droog en vanuit het noorden breekt de bewolking. Later in de avond is het vrij helder met alleen in Limburg nog veel bewolking en kans op een spatje regen.

Komende nacht zijn er heldere perioden en daalt de temperatuur naar een enkele graad. Lokaal kan het een beetje vriezen en in het noordoosten en oosten vriest het op meerdere plaatsen. Aan de grond kunnen we in het hele land vorst verwachten. In Limburg blijft het nog een tijd bewolkt en daalt de temperatuur naar 1-3 graden. Daarbij is kans op een spatje regen.

Morgen zijn er zonnige perioden en vooral in het oosten en noordoosten enkele wolkenvelden. In Limburg is het nog een tijdje grijs. In de eerste uren van de ochtend is het fris met 1-3 graden en lokaal een beetje vorst. In de zon wordt het snel 6-8 graden.

In de middag wordt het 8-9 graden in het noordoosten tot 11 graden in het zuidwesten. Er zijn zonnige perioden, enkele stapelwolken en geleidelijk gaat de zon steeds langer schijnen. Ook in Limburg breekt de zon dan door. Er staat een matige tot vrij krachtige oostenwind en aan de noordwestkust is de wind krachtig. Ideaal weer om in korte tijd je huis te luchten.

In de avond is het overwegend helder en daalt de temperatuur snel naar 3-6 graden. In de nacht naar zondag is het helder en gaat het op grote schaal een beetje vriezen. In het oosten en noordoosten kan het -2 graden worden. Op de Wadden en in delen van Zeeland blijft het iets boven nul.

Zondag wordt een stralende dag met nauwelijks bewolking. Ook dan staat er een matige tot vrij krachtige wind. Het wordt 9-10 graden. In het noorden en oosten is het een graadje kouder.

In de nacht wordt het nog iets kouder met op veel plaatsen 1 à 2 graden vorst. In de oostelijke provincies gaat het 3-4 graden vriezen en kan het plaatselijk -5 worden.

Na het weekend blijft het een paar dagen zeer zonnig. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is iets minder sterk dan in het weekend en daarbij wordt het 8-11 graden. De nachten worden tijdelijk kouder met vooral in de nacht naar dinsdag lage minima van -1 tot plaatselijk -5 of -6 graden.

Later in de week zijn er naast zonnige perioden ook wolkenvelden. De kans op een bui is klein. Richting het volgende weekend neemt de kans op vorst af en wordt het overdag 9-13 graden