Grijs en zacht met soms (mot)regen

09-02-2022 JOURE – Het is bewolkt met af en toe (mot)regen. Met 9 tot 12 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Morgen valt in het zuidoosten nog wat regen. In de rest van het land is het droog met vooral in het noorden wat zon. Vrijdag en zaterdag is het overwegend droog. Vooral de nacht naar zaterdag is wat kouder met op veel plaatsen vorst. Overdag wordt het 6-7 graden. Zondag gaat het vanuit het westen regenen en wordt het 7 tot 10 graden.

Vanmiddag valt in het midden en noorden af en toe wat regen of motregen. In het zuiden en zuidoosten blijft het droog met veel bewolking en soms wat zon. Het is zacht voor de tijd van het jaar met 9 graden op de Wadden, 10-11 graden op veel andere plaatsen en in het zuiden kan het lokaal 12 graden worden. De wind blijft (zuid)westelijke en meest matig van kracht.

Vanavond neemt in het hele land de kans op regen toe en kan het ook iets harder regenen dan overdag. Er zijn ook droge perioden en in het zuidoosten blijft het mogelijk droog. Komende nacht kan het regionaal regenen en de temperatuur daalt naar 4 tot 6 graden.

Morgen is het bewolkt met aan het begin van de ochtend op verschillende plaatsen wat regen. Al snel trekt de regen naar het zuiden en zuidoosten. In de rest van het land is het dan droog, maar wel met vrij veel sluierwolken.

In de middag kan het in het zuidoosten en langs de zuidgrens af en toe licht regenen. In de rest van het land is het droog met wolkenvelden en vooral in het noorden af en toe wat zon. Het wordt ongeveer 7 graden en daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige westenwind.

In de avond valt in het zuidoosten eerst nog wat regen, maar daarna wordt het droog. Later in de avond en in het nacht naar vrijdag is vooral in het noorden kans op een bui. Naast wolkenvelden zijn er ook opklaringen en de temperatuur daalt in het binnenland naar een enkele graad en regionaal kan het een beetje vriezen. Aan de kust blijft de temperatuur een paar graden boven nul.

Vrijdag is het aan het begin van de ochtend best fris. Op veel plaatsen ligt de temperatuur iets boven nul, maar de matige noordwestenwind voelt koud aan en daardoor lijkt het alsof het vriest. Stapelwolken worden afgewisseld met zonnige perioden en op de meeste plaatsen blijft het droog. Het Waddengebieden en het noordoosten van het land maken kans op een enkele lichte bui. Daarbij kan het wel uit hagelen. Het wordt 7 à 8 graden.

In de avond neemt de kans op een bui af en in de nacht blijft het droog. Onder een heldere hemel daalt de temperatuur naar -1 tot -3 graden. Dicht bij de kust blijft de temperatuur iets boven nul.

Zaterdag wordt een droge dag met kans op wat zon, maar ook veel sluierwolken die de zon kunnen tegenhouden. In de ochtend is het koud met aanvankelijk vorst en later in de ochtend 1 tot 4 graden. In de middag wordt het 6 of 7 graden en daarbij staat een matige zuidenwind. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 0 tot +2 graden. In het oosten kan het heel lokaal een beetje vriezen.

Zondag is het in de ochtend iets minder koud dan op zaterdag. In de ochtend is het droog met mogelijk in het oosten een beetje zon. In het westen neemt de kans op regen langzaam toe en in de middag gaat het vanuit het westen regenen. De regen gaat gepaard met zachtere lucht, het wordt 7 tot 10 graden. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig en in de kustgebieden vrij krachtig. In de avond blijft het regenachtig.

De dagen daarna is het wisselvallig met wolkenvelden, van tijd tot tijd buien en ook droge perioden met soms zon. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 10 graden. De kans op vorst in de nacht is klein.