Gratis energie kadobon voor minima in De Fryske Marren

25-02-2022 JOURE – Tot 31 juli kunnen inwoners die minder te besteden hebben gratis een energie kadobon aanvragen. Met de bon kan per woning voor € 70 aan producten worden aangeschaft waarmee energie kan worden bespaard. De bon is bedoeld voor het energiezuiniger maken van zowel huur-en koopwoningen.

Energiecoach
Naast de bon wordt bij de gemeente ook ingezet op energiecoaches. Vanaf 2021 is het mogelijk een afspraak te maken met een Energiecoach. Een Energiecoach komt bij de mensen thuis en kijkt samen met de bewoners hoe er energie bespaard kan worden. Via de coach kunnen ook energiebesparende producten worden verstrekt.

Aanvragen energie kadobon
Inwoners kunnen via een aanvraagformulier op de website www.tukwenjen.nl een kadobon aanvragen. Deze kadobon met unieke code kunnen ze vervolgens via een webshop die speciaal voor de gemeente is ingericht verzilveren. Er zijn totaal 650 boxen voor energiebesparende maatregelen beschikbaar. Via de webshop zijn 400 bonnen beschikbaar en de overige 250 stuks worden via de Energiecoach verstrekt.