Grasbaanraces in Joure: daar wil je bij zijn!

30-04-2019 JOURE – Ronkende motoren, de geur van benzine, opspattend modder en enthousiast publiek: dan weet je het wel. De Grasbaanraces in Joure zijn weer van start. Alweer voor de 49e keer organiseert M.C. Flying Boetoe de Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure.

Jeugd
Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ worden de Jeugd en Nationale wedstrijden verreden. Men zal verstelt staan van de snelheden waarmee de allerkleinsten van amper zes jaar in de 50cc en 65cc klassen in de rondte gaan.

Powergirls
Wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. M.C. Flying Boetoe presenteert een heuse dames klasse luisterend naar de naam Powergirls. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

Shorttrack klassen:  cup 125 cc, cup 250 cc, cup 500 cc en NK 250 cc en NK 500 cc Open
Op voor het doel geprepareerde crossmotoren wordt in een tweetal klassen gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De 250 cc cup viertakt machines is de lichtste klasse in deze discipline met daaropvolgend de 500 cc cup met viertakt motoren. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd, waarbij het publiek juichend op de tenen zal staan.

Terug van weggeweest: Specials Nationalen
In de Special klasse wordt gereden op speciaal voor de grasbaan ontwikkelde motoren, zonder remmen. Ervaar de spanning en zie hoe de coureurs zij aan zij door de bochten driften en elkaar geen millimeter ruimte toegeven.

Al met al een echt grasbaanrace programma dat ’s ochtends start met trainingen en 13.00 uur met de wedstrijden. De Nutsbaan in Joure wordt 18 mei omgetoverd tot een motorsportarena waar je met je vrienden kunt genieten van spannende races!

Kijk voor meer informatie op www.flyingboetoe.nl