Glaskunstexpositie ‘ovengevormd glas


26-10-2017 JOURE – Op 3,4 en 5 november vindt deze expositie van sculpturaal glaswerk weer plaats. Tijdens deze dagen is werk te zien van 60 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Tijdens het openingsweekeinde geeft Lene Bødker op zaterdag 4 november om 13.00 en 15.00 in Museum Joure een lezing van een half uur over het verhaal achter de gecaste werken die zij toonde op haar solo-expositie ‘ce qui suit – what follows’ at the Galerie Maria Lund in Parijs van dit jaar. De voertaal is Engels. Indien u bij deze lezing wilt zijn, vernemen we dat graag via info@ovengevormdglas.nl

Ovengevormd glas is een bijzondere glaskunstdiscipline. Het is de combinatie van een technisch ambacht dat veel kennis vereist.
Simpele schalen, kommen en vazen zult u niet aantreffen. Er staat uitsluitend sculpturaal werk, zowel figuratief als abstract, dat door middel van mallen in ovens wordt gemaakt. Deze techniek is enigszins vergelijkbaar met het gieten van bronzen beelden. Het resultaat is afhankelijk van het materiaal waarvan de mal wordt gemaakt (zand, gips, keramiek), maar ook van hoe lang en hoe warm het glas wordt gestookt. Omdat elke glaskunstenaar ook nog eens een eigen stijl heeft, is er een grote verscheidenheid aan sculpturen. Bekijk de website en zie welke kunstenaars hun werk laten zien. Er zijn drie verschillende locaties waar het werk tentoongesteld zal worden. 

kijk ook op http://www.ovengevormdglas2017.nl