Gevaarlijke rijomstandigheden tijdens de pits


23-02-2017 JOURE – Weggebruikers moeten vanmiddag en vanavond rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van (zeer) zware windstoten. Het KNMI heeft voor donderdagmiddag en –avond code geel afgekondigd.

Vooral weggebruikers met een aanhanger en vrachtwagenchauffeurs kunnen hinder ondervinden van deze gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert al het wegverkeer de actuele situatie op de weg en de weersverwachting goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de weersomstandigheden aan te passen. Op onder andere hoger gelegen weggedeelten en viaducten is voorzichtigheid geboden. 

Het KNMI verwacht vanaf donderdagmiddag in het gehele land zware windstoten tot 100 km/h. In het westelijke deel van het land is er kans op zeer zware windstoten tot 130 km/h. Naar verwachting neemt in de nacht naar vrijdag de wind weer af. 

Vanuit de verkeerscentrales en met extra weginspecteurs zal Rijkswaterstaat de situatie op de weg nauwlettend in de gaten houden. Ook wordt een check gedaan op borden die tijdelijk langs de weg staan voor wegwerkzaamheden.

Openbaar vervoer
Reizigers van en naar de eilanden moeten de komende tijd ook rekening houden met een stremming in Harlingen. De Sasbrug, de brug tussen het treinstation van Arriva en de toren van de havendienst, is kapot.

De afvaart Harlingen-Terschelling van 15:00 uur en de afvaart Terschelling-Harlingen van 17:30 uur komen vandaag beide te vervallen.