Geslaagde doemiddag Bornego Joure


17-11-2017 JOURE – Het Bornego College organiseerde gisteren voor de basischoolleerlingen in Joure een doemiddag. Bijna 150 leerlingen van verschillende scholen uit Joure kwamen op bezoek. Tijdens deze dag konden de achtstegroepers de school leren kennen en alvast snuffelen aan het schoolleven op het voortgezet onderwijs.

Goed voor elkaar
Er werd lesgegeven in Aardrijkskunde, Tekenen, Taal, Wiskunde en Gymnastiek. Deze lessen stonden allemaal in het thema van 'Goed voor elkaar'. Tijdens Wiskunde gingen de kinderen grafieken maken aan de hand van gewichtjes aan veerunsters. Hoe ver rekt de veer uit en hoeveel gewichtjes heb je hiervoor nodig? Bij Tekenen werden de kinderen uitgedaagd om het 'onmogelijke figuur' te maken. Meet je goed dan heb je het goed voor elkaar. Bij de doeles Taal leerden de kinderen zich voor te stellen in zowel Duits als Engels en bij Aardrijkskunde werden de atlasvaardigheden getest.

Green screen
Tussen de lessen door konden de achtstegroepers op de foto en mochten zij, door middel van een green screen, zelf de achtergrond uitkiezen. Populair was New York by day en by night. Ook de onderwaterontmoeting met een witte haai was gewild. De foto's die gemaakt zijn, kunnen door de leerlingen worden opgehaald tijdens de open dag op 31 januari. Volgende week woensdag 22 november zal er wederom een doedag worden georganiseerd in Joure en ook op Bornego Junior & Mavo in Heerenveen.