Gertjan Verbeek naar Yok Yok Mode voor signeersessie

06-12-2020 JOURE – Gertjan Verbeek is misschien wel de meest uitgesproken voetbaltrainer en -analist van Nederland. De ex-bokser en -profvoetballer vierde successen bij Heerenveen, Heracles Almelo en AZ, stelde teleur bij Feyenoord en FC Twente, beleefde avonturen in Duitsland en Australië, maar verloochende nooit zijn stevige persoonlijkheid en (voetbal)filosofie.

Workaholic Verbeek, veeleisend voor zichzelf en anderen, is een man van extremen: hij zegt wat hij denkt, kan nors en betweterig uit de hoek komen, maar heeft ook een sociale kant die weinigen kennen. Voor ‘Recht voor de raap’ maakt hij met schrijver Eddy van der Ley een rondgang langs mensen die hem door en door kennen, zoals Johan Derksen, Toon Gerbrands, Foppe de Haan, Orlando Smeekes en Riemer van der Velde.

Het levert een verrassend portret op van een veelzijdige selfmade man, die als tiener bijna de verkeerde afslag in het leven nam. Volgende week zaterdag is GertJan Verbeek te vinden in modewinkel Yok Yok te Joure om zijn boek te signeren. Wie het boek persoonlijk wil laten signeren kan vanaf 14:30 uur terecht aan de Midstraat 86 in Joure.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de regels betreffende Corona.