Genealogie lezing “Wie waren uw voorouders?”

09-03-2019 JOURE – De vrijwilligers van Iepen Doar verwelkomen om 14.00 uur mevrouw Sietske Bloemhof van Tresoar. Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Het is dé plek voor informatie over je achtergrond, je huis, je dorp en misschien zelfs een stukje van je eigen identiteit.

Sietske Bloemhof geeft een boeiende lezing met als titel: Wie waren mijn voorouders? Bent u ook nieuwsgierig naar wie uw voorouders waren, maar weet niet hoe u dat aan moet pakken? Dan is deze lezing net iets voor u. U krijgt uitleg over genealogie en maakt kennis met de belangrijkste bronnen die nodig zijn voor dat onderzoek. Verder komen de families van de bekende Friezen Reitse Spanninga en Egbert Douwes van DE aan de orde.

De vrijwilligers van Iepen Doar organiseren ieder winterseizoen 10 boeiende lezingen, voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur, natuur, historie en maatschappelijke onderwerpen. Locatie: Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Tijdstip: woensdagmiddag, van 14 uur tot ongeveer 16 uur. Opgave vooraf is niet mogelijk. Entree: € 5,=, inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Bel of mail voor meer informatie naar Rosalie de Konink (consulent ontmoeting) via: 0513-414593 of rdekonink@miks-welzijn.nl