Gemeenteraad onjuist geïnformeerd, wethouder Veltman onder vuur


08-09-2017 JOURE – Gister heeft gemeente De Fryske Marren een raadsmemo gestuurd naar de gemeenteraad. Het ouderplatform leerlingenvervoer heeft met verbazing het stuk gelezen. In het stuk is niets terug te vinden over het verloop van de extra klankbordgroep vergadering van afgelopen dinsdag. Taxi Centrale Witteveen was niet aanwezig en van de vier aanwezige ouders zijn er drie ouders uit de klankbordgroep gestapt.

Ook is er niets terug te lezen over de informatie mail met betrekking tot de start van het nieuwe schooljaar. Ouders hebben geen e-mail ontvangen of de e-mail kwam terecht in de map ongewenst waardoor ouders niet of te laat werden geïnformeerd over de start van het nieuwe schooljaar!

Volgens het Ouderplatform is privacy ver te zoeken bij de gemeente, tot tweemaal aan toe zijn er zonder toestemming persoonsgegevens en medische gegevens verstuurd zonder toestemming van ouders! De gemeente doet het af met een simpel excuses! Volgens de gemeente is er maar 1 klacht binnen gekomen over de start van het nieuwe schooljaar. Het ouderplatform heeft sterk het vermoeden dat er klachten worden achter gehouden.

Het Ouderplatform weigert de werkwijze van de gemeente te accepteren. Met deze memo zou De Fryske Marren laten  zien dat de opgestapte leden van de klankbordgroep, ouders, verzorgers maar vooral de kwetsbare kinderen niet serieus worden genomen. Het ouderplatform stuurt aan op het vertrek van de verantwoordelijk wethouder Frans Veltman.