Gemeente brengt nogmaals meldpunt toeslagenaffaire onder de aandacht

23-02-2021 JOURE – Woont u in gemeente De Fryske Marren en bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst? Neem contact op met gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of via shv@defryskemarren.nl. Geef uw naam en telefoonnummer of e-mailadres aan ons door. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Samen gaat de gemeente met u in gesprek om te bekijken wat zij voor u kunnen doen.

De Belastingdienst zette de afgelopen jaren bij ouders onterecht de kinderopvangtoeslag stop en vorderde het uitgekeerde geld terug. Heeft u als gevolg hiervan hulp nodig? Bijvoorbeeld bij schulden, gezondheidsproblemen, inkomensverlies, het vinden van werk of bij de opvoeding van de kinderen? Dan wil de gemeente graag met u in contact komen om te helpen.

Het is ons niet bekend hoeveel gezinnen in onze gemeente in de problemen zijn gekomen door fouten bij de Belastingdienst. Vanwege de privacyregels mag de Belastingdienst geen namen doorgeven aan ons. Daarom doet de gemeente deze oproep om u bij hen te melden.