Geleidelijk perioden met zon, morgen enkele graden warmer

16-07-2019 JOURE – Het is in eerste instantie bewolkt en in het noorden is lokaal wat lichte motregen mogelijk. In de loop van de middag en avond komt de zon in het midden en zuiden op steeds meer plaatsen tevoorschijn. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. De wind is noordwestelijk en zwak, in het noordelijk kustgebied matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en ontstaat vooral in het noorden en westen op enkele plaatsen mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 14°C aan de kust en 8°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Morgen overdag is het in het noorden en noordoosten eerst bewolkt. Verder zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft in de zuidelijke helft van het land droog, maar in het noorden kan ’s middags een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan de kust tot 25°C in het zuiden. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de middag kan de wind langs de kust van zee gaan waaien.(Bron: KNMI)