Geleidelijk droog met ook zon

22-11-2019 JOURE – Het is bewolkt met lokaal wat regen. Vanuit het zuiden wordt het droog en breekt de zon door. Het wordt 7-10 graden. Zaterdag zijn er veel wolkenvelden met in Zeeland kans op wat regen. Zondag is het droog met af en toe zon. Het wordt 7-11 graden. Na het weekend is het wisselvallig met wolkenvelden en dagelijks buien. Met 9-12 graden is het iets zachter dan normaal.

Vanochtend is het bewolkt met in het noorden en het oosten tijdelijk wat lichte regen. In het zuiden, midden en westen is het droog. Lokaal kan de zon schijnen en later in de ochtend breekt op meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden en perioden met zon. Aan het begin van de middag kan in het uiterste noordoosten nog wat (mot)regen vallen, maar daarna is het droog. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden. Op de Wadden is het een graadje kouder. Er staat een matige zuidoostenwind.

Vanavond zijn er heldere perioden. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe, maar het blijft zo goed als droog. Komende nacht kan het in Zeeland af en toe een beetje regenen. De temperatuur daalt naar 3-4 graden in het noordoosten en oosten. Op veel andere plaatsen is het een graad of 5 en in Zeeland is het 6-7 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen grijs. In Zeeland is kans op wat regen en mogelijk valt ook in het westen van Brabant en het zuiden van Zuid-Holland een spatje. Verder is het droog. Lokaal kan de zon even tevoorschijn komen, maar door de sluierwolken is het niet heel zonnig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. De wind is oostelijk en matig van kracht. Op de Wadden is de wind vrij krachtig.

In de avond zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Het is dan droog. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 1-4 graden. In Zeeland is het 3-7 graden. Er staat weinig wind en als het een tijdje opklaart kan het in het binnenland een graadje vriezen. Lokaal kan het mistig worden.

Zondag is het rustig najaarsweer met een mix van wolkenvelden en wat zon. Regionaal kan mist en laaghangende bewolking voorkomen en doordat er weinig wind staat kan de bewolking lang blijven hangen. Op plaatsen waar de zon schijnt is het heerlijk weer. Het wordt 7 graden in het noordoosten, 8-9 in het midden en 10-11 graden in het zuiden. Op plaatsen waar de mist lang blijft hangen is het enkele graden kouder.

Volgende week is het iets zachter dan normaal met maxima van 9-12 graden. Het is grijs en dagelijks kunnen we buien verwachten. Aan het eind van de week wordt de verwachting onzekerder. Het vrij zachte weer kan aanhouden, maar de kans dat het kouder wordt is toch iets groter.