Geleidelijk aan zon en in het noordoosten kans op een (onweers)bui

05-08-2019 JOURE – Het is bewolkt en in het noorden en oosten valt er nog af en toe wat regen. Van het zuidwesten uit wordt het in de loop van de ochtend meest droog en breekt de zon geleidelijk af en toe door. Met name in het noordoosten en uiterste oosten is er vanmiddag kans op een bui, mogelijk met onweer. Later in de middag en vanavond is lokaal wat regen of een lichte bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 27°C in het oosten. De zwakke tot matige wind komt eerst uit een oostelijke richting. In Zeeland is de wind naar west gedraaid en matig tot vrij krachtig. Gedurende de dag draait de wind overal naar west tot zuidwest en wordt overwegend matig. Vanavond neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind wordt zwak, aan zee neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig.

Morgen overdag is er af en toe zon maar er trekken ook wolkenvelden over. Het blijft op veel plaatsen droog. In het (uiterste) zuidoosten is later op de dag een bui mogelijk met kans op onweer. De middagtemperatuur ligt tussen de 22°C in het westen en lokaal 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)