Geen treinverkeer traject Heerenveen – Wolvega


12-05-2017 HEERENVEEN/WOLVEGA – Om de spoorbereikbaarheid te verbeteren tussen Zwolle/Meppel en Leeuwarden gaan er eind 2017 meer treinen rijden op dit traject. In opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen past ProRail daarom de intensief gebruikte spoorwegovergang in de Rotstergaastweg in Heerenveen aan om deze veiliger te maken.

Momenteel vinden er volop werkzaamheden plaats. Voorheen moesten fietsers twee keer de weg oversteken. In de nieuwe situatie blijven de fietsers aan één kant van de weg fietsen. Hiervoor wordt de overweg uitgebreid. Ook krijgt het vrachtverkeer meer ruimte om de bocht in de Industrieweg te nemen zodat zij de overweg makkelijker kunnen passeren. Door deze maatregelen neemt de veiligheid op de overweg toe.

Tot en met het aankomend weekend kan het verkeer geen gebruik maken van de overweg in de Rotstergaastweg, maar kan gebruik maken van de overweg in de Rottumerweg om het spoor over te steken. De omleiding wordt met borden aangegeven. In verband met de werkzaamheden rijden er aankomend weekend geen treinen tussen Heerenveen en Wolvega. De NS zet bussen in.