Ga op de foto met jouw voorwerp met een verhaal

14-09-2020 JOURE – Heb jij een (oud) voorwerp met een verhaal? Neem het mee naar de bieb en laat je er mee op de foto zetten! We hangen je foto met bijbehorend verhaal dan in onze fototentoonstelling.

Green screen of polaroid
Bij de meeste mensen thuis staan wel spullen met een verhaal en een eigen geschiedenis. Bijvoorbeeld die oude grammofoon van pake, of dat beeldje dat je moeder meenam uit Indonesië. Heb jij ook zo’n speciaal voorwerp thuis? Neem het mee naar de bibliotheek en ga er mee op de foto! Daarna kun je opschrijven wat dit voorwerp voor jou betekent en komt jouw foto in onze speciale fototentoonstelling te hangen, die alle bezoekers van de bibliotheek kunnen bekijken. 

Jouw voorwerp is waarschijnlijk al heel bijzonder, maar we gaan de foto’s nog net even wat specialer maken! In Sneek en Heerenveen doen we dit door te werken met een green screen. Wanneer je voor een green screen op de foto gaat kun je zelf kiezen wat voor achtergrond jij je foto geeft. In de andere vestigingen hebben we een gave polaroid camera klaarliggen. 

Na afloop van de Kinderboekenweek kun je jouw foto komen ophalen in de bibliotheek en thuis een mooi plekje geven. 

In bijna alle vestigingen
Je kunt je in bijna alle bibliotheken tussen 30 september en 9 oktober op de foto laten zetten. In de meeste vestigingen kun je gewoon tijdens openingstijden terecht. Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon langskomen wanneer de bibliotheek open is. Alleen in Sneek moet je even rekening houden met de tijd, daar kun je tussen 15.00 en 17.00 op de foto met jouw voorwerp.