Ga ook mee naar het Democratiefestival in Nijmegen

09-08-2019 JOURE – Gemeente De Fryske Marren nodigt u uit om deel te nemen aan het Democratiefestival in Nijmegen op zaterdag 31 augustus. Burgemeester Fred Veenstra gaat op die dag met inwoners van onze gemeente per bus naar Nijmegen. U bent van harte welkom om alleen, of met meerdere personen mee te gaan.

Democratiefestival
“Op het Democratiefestival gaat het over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Over werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Kijk waar jij persoonlijk staat in actuele discussies in het Ja of Nee Veld. Of ga met politici in debat in de grote Debatarena. Luister naar persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlanders onder de wilgenbomen op het Waalstrand. Of ga mee op excursies te voet en per fiets naar plekken met bijzondere verhalen op en rond het eiland. Stel zelf je programma samen uit het ruime en afwisselende programma.”

Lokale Democratie De Fryske Marren
Wij zijn al enige tijd in gesprek over de lokale democratie. Met de inwoners, maar ook intern. De gemeente heeft deelgenomen aan een testlab lokale democratie in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ontwikkelingen in de samenleving leiden tot meer noodzaak om in gesprek met de samenleving te komen en om vormen van democratie te zoeken die passen bij deze tijd. Op dit moment zijn we bezig met de uitwerking daarvan. 

Niet alleen gemeente De Fryske Marren is dit aan het onderzoeken, dat geldt voor veel gemeenten in Nederland. In Nijmegen zullen veel geïnteresseerden uit heel Nederland op 30 en 31 augustus bij elkaar komen. 

Uitnodiging en aanmelden
Burgemeester Fred Veenstra nodigt u uit om als inwoner van de gemeente samen met hem naar Nijmegen te reizen op zaterdag 31 augustus. Zoals het nu lijkt vertrekt de bus tussen 7.00 en 7.30 uur uit De Fryske Marren en vertrekken we rond 16.00 uur weer uit Nijmegen. Voor een lunch wordt gezorgd.

U kunt zich tot 15 augustus 2019 aanmelden om met de bus mee te gaan en het festival te bezoeken. Rond 22 augustus ontvangt u dan concrete informatie over tijdstippen en opstapplaatsen. Het programma vindt u op de website: www.democratiefestival.nu.

Ik ga mee!

Wees er snel bij, want er is beperkt plaats in de bus.