FUNdag voor jonge mantelzorgers

05-03-2020 JOURE – 1 op de 4 jongeren groeit op in een gezin waarin iemand chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd is (jonge mantelzorgers). Sommige jongeren bieden instrumentele zorg (helpen bij de huishouding, lichamelijke of medische zorg). Elke jonge mantelzorger is vooral bezig  met het ‘zorgen maken over’.

Toch is dit vaak in de omgeving niet bekend. Als je jong bent wil je niet opvallen en loop je met je thuissituatie niet te koop. Ook is het mogelijk dat jongeren deze situatie als “normaal” zien en zich niet als jonge mantelzorger herkennen.

Jonge mantelzorgers hebben meestal meer (zorg) taken en verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten. Dan kan het zijn dat er minder vrije tijd over blijft om zelf leuke dingen te doen. Daarom is er een FUNdag speciaal voor jonge mantelzorgers. Een dag om deze jongeren in het zonnetje te zetten! En gelegenheid te bieden om hun verhaal te kunnen doen. Bij elkaar of bij de begeleiding. Als ze dit willen natuurlijk. Ontspanning en ‘fun’ staat voorop.

Daarom organiseert Sociaal werk De Kear, Stichting Caleidoscoop en Stichting Sociaal Collectief op vrijdag 20 maart weer een FUNdag voor deze jongeren uit de gemeente De Fryske Marren. Jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en Sudwest Fryslân doen ook mee.

We gaan naar Battlehouse in Heerenveen, Gedempte Molenwijk 13A in Heerenveen. We gaan lasergamen, bungee-soccer en nog veel meer. Het is van 17.00 – 19.00 uur.

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp of over de FUNdag? Of wil je je alvast opgeven voor vrijdag 20 maart? Neem dan gerust contact op met: Annieck Bos, 06-51306421, a.bos@sociaalwerkdekear.nl