Fryske Krite “Op ‘e camping”


03-03-2018 JOURE – Door omstandigheden lukt het niet om het stuk “De Mar wat om” te spelen. Maar niet getreurd… de toneelavonden in maart gaan gewoon door! We zullen 3 eenakters spelen en ze spelen zich af op de camping dus het heet “Op de camping”. 3 verschillende stukken met voor elk wat wils!!
Op ‘e Camping
Drie stukken op een camping, een plaats waar men elkaar ontmoet, of juist helemaal niet wil ontmoeten.

In “It iten is klear” wacht een vrouw op haar nieuwe vriend die ze via een datingbureau heeft ontmoet. Ze wil hem graag beter leren kennen. Of het haar lukt om haar dagelijkse beslommeringen los te laten en haar onzekerheden te overwinnen voordat hij komt? Leef met haar mee in dit stuk van Ytsje Hettinga.

In “It priisknyn” zijn Anton en Terry op vakantie in hun caravan op in kleine boerderij-camping. Konijn Karolus van Terry’s broer Harry is meegekomen, er was nog wel een plekje voor hem op de camping. Terry heeft een verrassing voor Anton, maar als Harry dan langskomt met ge-wel-dig nieuws over zijn Karolus… kijk zelf maar of dat allemaal goed komt!
Een echte klucht van Dick van Maasland die vertaald is door Gerda van der Wijk.

Durk en Antsje zijn in 1968 de eerste huurders van een tent op deze camping. En dat moet met foto in de krant! Maar Durk is er niet helemaal gerust op om in deze roerige tijden op in camping te zitten. Niemand is immers meer te vertrouwen.

Beleef het mee in “Robert F Kennedy is fermoarde en myn soan teelt wiet achter de seedyk by Peazens” van Karin Idzenga.