Frysk Kampioenskip Sloeproeien op zaterdag 18 mei

15-05-2019 LEMMER – Voor de 24-ste keer organiseert watersportvereniging Zevenwolden op 18 mei 2019 het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien vanuit Lemmer. Start en finish zijn bij het clubgebouw aan de Zijlroede. De roeiers ervaren deze wedstrijd als één van de zwaardere trajecten van het sloeproeiseizoen. De route is 22,8 km lang en een mooie training voor de Harlingen-Terschelling roeiwedstrijd, de HT op Hemelvaartdag, veertien dagen later.

Felle strijd
Bij dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien in Lemmer (Friesland) gaat het er uiterst serieus aan toe. Niet alleen strijden de teams voor de beker van deze wedstrijd. De prestaties in Lemmer tellen ook mee voor het Nederlands Kampioenschap van de Federatie Sloeproeien. Dat geldt voor alle FSN-klassen, zowel voor de dames als heren. De organisatie verwacht zo’n 80 deelnemende teams.

Start
De wedstrijd start om 12.30 uur in de Zijlroede bij het Clubgebouw van WSV Zevenwolden aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Daar is ook vanaf circa 15.00 uur de finish. Parkeren gaat het beste achteraan op het nabije, grote parkeerterrein bij het strand.

Beste spotterplaatsen tijdens race
– Het terras op het water van de Eerste Aanleg (bij Watersportcentrum Tacozijl, Plattedijk 20a, Lemmer)
– In de Brekkenpolder, ten noorden van Lemmer, bij de brug van de Doraweg over de Riensleat.
(Zo’n half uur na de start.)
– Op weg naar de finish passeren de roeiers nog het fietspontje aan het eind van de Doraweg.
– Start en finish vanaf de openbare oevers langs de Zijlroede. Wie daar wil kijken, kan het beste de auto parkeren op de IJsbaan, het grote parkeerterrein bij het strand van Lemmer.

Kijk voor meer informatie onder evenementen, Sloeproeien.

Meedoen? Willem Loijens, w.loijens@gmail.com of sloeproeien@zevenwolden.nl