FrieslandCampina verkoopt meerderheidsbelang in CSK aan DSM

18-11-2019 LEEUWARDEN – Zuivelconcern FrieslandCampina verkoopt zijn meerderheidsbelang van 82,3% in CSK Food Enrichment aan speciaalchemieconcern DSM. De overige aandeelhouders verkopen hun aandelen ook aan DSM. In totaal betaalt DSM ongeveer 150 miljoen euro voor alle aandelen in CSK. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het jaar wordt afgerond.

CSK ontwikkelt en verkoopt wereldwijd hoogwaardige functionele ingrediënten op het gebied van smaak, textuur en bioconservering van zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. De bacteriecultures bepalen in grote mate de smaak en textuur van kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. Bijna alle kazen in Nederland bevatten ingrediënten van CSK.

Het bedrijf heeft in Nederland heeft een innovatiecentrum in Wageningen en een fermentatiefaciliteit in Leeuwarden. Daarnaast is CSK actief in Europa en Noord Amerika. Het bedrijf telt ongeveer 180 medewerkers en heeft een omzet van rond de 65 miljoen euro.

Eerder maakte CSK bekend dat het op zoek is naar een nieuwe strategische alliantie met als doel de groei van het bedrijf te versnellen. Daarbij is ook de verkoop van het bedrijf aan een nieuwe aandeelhouder onderzocht. Dit proces heeft geleid tot de overname van CSK door DSM.