Friese campagne Modder op de weg begonnen

23-09-2019 JOURE – Afgelopen week klonk het startschot van de Friese campagne Modder op de weg. Het doel van de campagne is om weggebruikers te waarschuwen voor de gevaren van modder op de weg en om agrariërs en loonwerkers te vertellen wat zij moeten doen als er modder op de weg is gekomen.

Het is weer oogsttijd en dat betekent dat er geregeld grote landbouwvoertuigen op de weg te vinden zijn. Hierdoor kan er modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met regen veroorzaakt dit gladheid op de weg, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Om ongelukken te voorkomen, voert het ROF ook dit jaar de moddercampagne.

Het ROF wijst weggebruikers op het gevaar door middel van spandoeken langs de weg, advertenties, posters en een radiospot op Omrop Fryslân. Daarnaast stelt het ROF de folder ‘Modder op de weg’ beschikbaar voor bestuurders van landbouwvoertuigen. Daarin staat wat ze moeten doen als er modder op de weg terecht is gekomen. De folder is verspreid via Friese gemeenten en landbouworganisaties LTO en CUMELA Nederland.