Fractievoorzitter Burgerpartij De Fryske Marren reageert op optreden burgemeester Veenstra

05-03-2022 JOURE – In het vragenhalfuurtje van donderdag deed portefeuillehouder Veenstra de volgende uitspraak: “De manier waarop sommige leden van de raad deze kwestie aan de orde stellen gaat alle perken te buiten omdat er niet ‘nauw’ wordt omgegaan met de waarheid”. Aanleiding waren schriftelijke vragen die eerder werden beantwoord en tot nieuwe vragen leiden.

Raadslid Gerard ten Boom reageert: “Het is onvoorstelbaar hoe je als raadslid door een lid van het College van Burgemeesters en Wethouders wordt beticht van het vertellen van onwaarheden. Wij hebben als raadslid (wat niets minder betekend dan volksvertegenwoordiger binnen de gemeente) allemaal naar eer en geweten een eed afgelegd waarin wij beloven ons in te zetten voor de inwoners. Om dan vervolgens te worden neergezet als verkapte leugenaar door notabene de burgemeester kan in mijn ogen echt niet.”

De Burgerpartij De Fryske Marren zet zich al jaren in voor de familie Ploegstra te Rottum vanwege een geschil met de gemeente. “Ik voel me aangesproken door de uitspraak van de heer Veenstra en niet serieus genomen door zijn uitspraak. In plaats van dat hij de geloofwaardigheid van Raadsleden betwist zou hij beter op zijn eigen winkel moeten passen. Als alles binnen het gemeentehuis onder zijn verantwoordelijkheid foutloos was geweest, hadden we binnen onze gemeente niet zoveel klachten en juridische procedures gekend.”

Ten Boom heeft aangekondigd een officiële klacht in te gaan dienen ten aanzien van het optreden van de heer Veenstra.