Fotowedstrijd in het kader van ons 90-jarig bestaan It Fryske Gea

15-12-2019 JOURE – Doe mee met de fotowedstrijd Kies ‘es! en laat zien hoe mooi de Friese natuur is. Trek erop uit, ontdek de Friese natuur en laat anderen meegenieten! Dat kan nu met onze speciale fotowedstrijd, die wordt georganiseerd in het kader van ons 90-jarig bestaan in 2020. Een heel jaar lang jouw mooie natuurmomenten delen met de andere leden van It Fryske Gea. En dat zijn er met bijna 36.000 heel wat! Maar ook niet-leden zien wellicht jouw ingezonden foto voorbij komen.

Hoe werkt het?

  • Elk seizoen kun je jouw mooiste, natuurmoment uploaden via deze website. Hieronder zie je een overzicht van data van de seizoenen.
  • Ieder seizoen selecteert onze vakjury de beste 10 foto’s uit alle inzendingen.
  • Het publiek kan daarna stemmen op deze 10 foto’s. De foto met de meeste stemmen wint de eerste prijs, zo volgen ook de tweede en derde prijs.

Lees de actievoorwaarden ›

Thema en categorieën
‘Hoe zie jij de Friese natuur?’ is het thema van de fotowedstrijd. Hoe je dit fotografisch verbeeldt, dat mag je helemaal zelf weten. En omdat er elk jaargetijde wel wat is te beleven of van te genieten, zijn er vier categorieën: winter, voorjaar, zomer en herfst.

Overzicht van de seizoenen

  • Winter 2019: 22 december tot 20 maart
  • Lente 2020: 20 maart tot 20 juni
  • Zomer 2020: 20 juni tot 22 september
  • Herfst 2020: 22 september tot 21 december

Kans op mooie prijzen
Jouw beloning? Anderen laten meegenieten van de mooiste plekjes in de Friese natuur! Maar natuurlijk zijn er ook prijzen. Voor de hoofdwinnaar is dat een weekendje weg in de natuur. Daarnaast maken wij van alle winnende foto’s een tentoonstelling en publiceren we de winnende foto’s in ons magazine.

Voor wie is de fotowedstrijd?
Iedereen mag meedoen! (Nou ja, bijna iedereen, met uitzondering van bestuur/medewerkers van It Fryske Gea.)

Je foto inzenden doe je hier ›

(Foto: Andries Dijkstra)