Flink wat zon, lokaal bewolkt

27-12-2019 JOURE – In het zuiden is het bewolkt en lokaal spettert het nog wat. Elders schijnt de zon flink, maar in het noordoosten kan weer bewolking binnendrijven. Het wordt 3-8 graden. De komende dagen is het rustig weer. Er is kans op mist, maar ook de zon zal geregeld schijnen. De temperatuur stijgt naar 2-6 graden. Na het weekend is 5-8 graden. Tijdens Oud en Nieuw is kans op mist.

In het zuiden komt vanochtend nog veel bewolking voor en hier en daar spettert het nog wat, maar vrij snel wordt het droog. In de rest van het land gaat de zon flink schijnen en deze opklaringen breiden zich naar het zuiden uit met later vanochtend ook in Brabant en Limburg geregeld zon. Later vanochtend kan in het noorden weer bewolking binnendrijven. De wind waait uit het noordoosten en neemt toe naar matig.

Vanmiddag schijnt de zon volop, maar in het noordoosten komt mogelijk laaghangende bewolking voor. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 3-4 graden in het noorden en noordoosten en naar 5-7 graden in de rest van het land. In Zeeland kan het 8 graden worden.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind en lokaal ontstaat mist. De temperatuur daalt flink en het gaat nagenoeg overal licht vriezen met minima tussen 0 en -3 graden. Alleen in het zuidwesten blijft het kwik iets boven nul.

Morgen is het in de ochtend regionaal grijs en mistig. Nadat de mist is opgetrokken gaat de zon volop schijnen en het blijft droog. Lokaal kan de grijzigheid lang blijven hangen en de grootste kans daarop maakt het westen van het land. De temperatuur stijgt langzaam weer tot boven het vriespunt en aan het eind van de ochtend is het veelal 1-2 graden boven nul.

In de middag schijnt de zon volop. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. Het westen zit mogelijk nog in de grijzigheid. Het is zowaar iets te koud voor de tijd van het jaar, want normaal is het eind december 4-6 graden. Zaterdagmiddag liggen de maxima tussen de 2 en 4 graden. Alleen in Zeeland wordt het een graad of 5-6. In gebieden met mogelijk hardnekkige mist wordt het niet veel warmer dan een graad of 1-2. Waaien doet het niet of nauwelijks uit het zuiden tot zuidoosten.

In de avond en nacht naar zondag is het helder, maar regionaal komt weer mist voor. Het blijft droog en het wordt wederom een koude nacht. De temperatuur daalt overal, met uitzondering van het westen van Zeeland, tot onder nul. Het kwik daalt naar waarden tussen -1 en -4 graden, lokaal kan het -5 graden worden. 

Zondag is er een mix van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. Het blijft droog en de temperatuur is heel normaal voor eind december. Het wordt 3 graden in het noordoosten en maximaal 6 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Na opnieuw een koude nacht met in het oosten, midden en zuiden lichte vorst, is het maandag prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 5 graden in het noordoosten en naar lokaal 8 in het westen. 

Dinsdag, Oudejaarsdag, is er een mix van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. Het blijft droog en er waait een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur stijgt op de laatste dag van het jaar naar 6-8 graden.

Oudejaarsavond en ook tijdens de Jaarwisseling is het droog. De verwachting is dat er weinig wind zal staan en vuurwerkdampen kunnen mogelijk blijven hangen met als gevolg vuurwerkmist. De temperatuur ligt rond middernacht tussen 2 en 4 graden. Nieuwjaarsdag is het rustig en droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

Later volgende week neemt de kans op regen toe. De temperatuur stijgt dan dagelijks naar 7-9 graden en daarmee start het nieuwe jaar zacht.