Filmhuis Joure – Riders of justice

09-05-2022 JOURE – In deze donkere komedie komt de vrouw van militair Markus om bij een groot ongeluk in de metro van Kopenhagen. Bij de ramp is ook een belangrijke getuige in een moordproces tegen de criminele motorbende ‘Riders of justice’ omgekomen.

Otto, een IT-er/data-analist, die ook in de trein zat, heeft met twee andere computernerds berekend dat het geen ongeluk maar een aanslag op de getuige moet zijn geweest. Hij weet Markus ervan te overtuigen dat het verder ontrafeld moet worden hoe dat zit met die zware jongens van de motorbende.
Dat blijkt een erg goed slecht idee van dit dysfunctionele groepje, waar ook de dochter van Markus en een gezichtsherkenningsspecialist zich bijvoegen.

In deze mix van melodrama, thriller, zwarte komedie en familiefilm trekt regisseur Jensen een heel blik kleurrijke personages open. Regelmatig balanceert hij op het randje, maar hij levert desondanks een heel toonvaste, veelomvattende en ijzersterke film af. Riders of Justice was in 2021 de openingsfilm van het Internationaal filmfestival te Rotterdam.

De Film wordt vertoond op vrijdag 13 mei om 19.45 uur aan de Vegelinsweg 20. U kunt hier reserveren. Voor volwassenen is de entree € 9,00 inclusief 1 consumptie, scholieren en donateurs betalen € 7,00 inclusief 1 consumptie.