Film ‘I, Daniel Blake’ bij bibliotheek Joure

27-08-2019 JOURE – In de Week van de Alfabetisering wil de Bibliotheek met de film ‘I, Daniel Blake’ extra aandacht vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote invloed op hun persoonlijke leven. Je vindt minder snel een baan, het is lastiger om gezond te leven, je hebt minder grip op je geldzaken en je kinderen lopen het risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker.

De film ‘I, Daniel Blake’ laat goed zien hoe groot de worsteling met de digitale wereld en bureaucratische rompslomp is wanneer je niet goed met de computer kunt omgaan. Dit wordt nog erger wanneer je moeite hebt met lezen en schrijven.

Bibliotheken Mar en Fean wil samen met Stichting Lezen & Schrijven het taboe op laaggeletterdheid doorbreken. Als inleiding op de film wordt er verteld hoe je het herkent en op welke manier de Bibliotheek hulp kan bieden.  

DURF! verschil te maken
Kom samen met ons in actie voor een geletterd Nederland! Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone.

DURF! ook het verschil te maken en kom naar de Filmavond in de Bibliotheek in Joure.

Donderdag 12 september
19.30 uur
Gratis toegang

We horen graag of en met hoeveel personen je wilt komen, dit kan via b.wiersma@bmf.nl of telefonisch op 0513 – 412086.