Fenna Kalma opgenomen bij Oranje Leeuwinnen

08-03-2020 JOURE – De 20-jarige Fenna Kalma uit Haskerhorne is opnieuw geselecteerd voor het Nederlands elftal. Eerder speelde Kalma bij SC Heerenveen, tegenwoordig komt ze uit voor FC Twente. Kalma maakte wel eerder deel uit van de spelersgroep van het ‘grote’ Oranje, maar maakte nog geen speelminuten.

Eerder deze week zag Wiegman Victoria Pelova (Ajax) wegvallen met een knieblessure en vandaag werd bovendien duidelijk dat Arsenal-spits Vivianne Miedema niet meer in actie kan komen tijdens het Tournoi de France. Miedema hield klachten aan het bovenbeen over aan de eerste wedstrijd tegen Brazilië. Zij meldt zich maandag bij haar club voor verdere revalidatie.

Verder moest Aniek Nouwen – net als keeperstrainer Erskine Schoenmakers – zaterdagochtend uit voorzorg het trainingskamp van de OranjeLeeuwinnen in Frankrijk verlaten, vanwege een aangescherpt advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven.

Nouwen en Schoenmakers zijn woonachtig in Noord-Brabant en hebben last van hoesten en (neus)verkoudheid, maar zijn wel koortsvrij.  Onder 23-keeperstrainer Eline Sol, ex-keeper van eredivisionisten Willem II, Telstar en sc Heerenveen, neemt de rest van het trainingskamp de taken van Schoenmakers over.