Femke & Jesse populairste namen


15-01-2017 JOURE – Hét overzicht van de SVB presenteerde afgelopen week de top 20 van populairste kindernamen in het jaar 2016. In Nederland zijn de namen Anna en Daan de meest populaire namen. In Friesland licgt dat net iets anders! Daar winnen de namen Jesse en Femke het als populairste naam.

Populairste kindernamen van Nederland in 2016 zijn:

Meisjes                               
1 – Anna
2 – Emma
3 – Tess

Jongens
1 – Daan
2 – Noah
3 – Sem

Ex aequo
Bij de meisjes wordt de lijst met stip aangevoerd door Anna. Van de 12e plaats in 2013 is Anna nu als winnaar uit de bus gekomen, gevolgd door Emma en Tess die beide op de 2e plaats zijn geëindigd. Dit jaar spreken we dus niet van een top 3 bij de meisjesnamen maar van een top 2. In de top 3 van de jongensnamen staan twee nieuwe namen: Daan en Noah. De SVB keert ieder kwartaal kinderbijslag uit en hierdoor is zij op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.

Alle kindernamen op een rij
Het volledige overzicht van alle kindernamen die in 2016 zijn gegeven, is te vinden op http://www.svbkindernamen.nl/. Daar staat nog veel meer informatie, zoals de favoriete kindernamen per provincie en de historie van 100 jaar kindernamen.