Feestelijke opening Watertappunt OBS ‘t Swannestee Langweer

10-09-2020 LANGWEER – De Fryske Marren maakt zich sterk voor het gezond opgroeien van kinderen. De gemeente is blij met initiatieven die de leefomgeving van kinderen beter maakt. Een mooi voorbeeld is het officiële waterdrinkbeleid van OBS ’t Swannestee en het watertappunt dat de school heeft laten aanleggen.

Afgelopen woensdag, 2 september, was het zo ver, het watertappunt dat in maart werd geplaatst op het schoolplein is feestelijk geopend. Directeur Thijmen Krikke en wethouder Luciënne Boelsma vertelden aan de kinderen waarom dit watertappunt er staat. Sommige leerlingen wisten dat heel goed te vertellen; “omdat water gezond is!” Vervolgens mochten leerlingen Silvan en Maaike samen met de wethouder de ballonnen lek prikken waardoor het watertappunt werd onthuld.

Drie dames uit groep 8 maakten het feest op het plein compleet met een opvoering van de waterdans. Als slot en cadeau hebben alle leerlingen op de basisschool een eigen waterbidon gekregen.

Het watertappunt is een goede stimulans om kinderen aan te moedigen water te drinken. Neem daarvoor contact op met de JOGG Regisseur via l.post@sociaalwerkdekear.nl.