Feestelijke opening van de Kinderboekenweek: Reis mee!

22-09-2019 JOURE – Voertuigen! Dat is het thema van de Kinderboekenweek, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober.Kinderboeken over dit onderwerp staan daarbij centraal.Het motto bij het thema Voertuigen is: Reis mee!

In de bibliotheken in Joure en Lemmer wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 16.30 uur. Er zijn verschillende gezellige activiteiten te doen, met als centrale activiteit het bouwen van een groot, gezamenlijk voertuig van kosteloos materiaal. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. De opening wordt samen met studenten van het Friesland College georganiseerd.

Scholen hebben zich weer aangemeld voor verschillende programma’s. In de bibliotheken vinden groepsbezoeken rond prentenboeken plaats voor de jongste leerlingen en de leesconsulenten bezoeken de oudere kinderen op school voor boekpromoties bij het thema. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt!

Meer info over de Kinderboekenweek is op  www.kinderboekenweek.nl te vinden.