Farmers Defence Force voert woensdag 19 februari actie in Den Haag

13-02-2020 JOURE – Boerenactiegroep Farmers Defence Force heeft aangekondigd dat woensdag 19 februari een grote groep boeren naar Zuid-Holland zal trekken. In een afbeelding die onder boeren rondgaat, staat dat daar ‘alle remmen los’ gaan. Of andere vertegenwoordigers van de agrariĆ«rs achter deze actie staan, is nog niet bekend.

Farmers Defence Force blies een trekkeractie op 5 februari nog af omdat ‘het beleid waarover we proberen een deal te maken, is gebaseerd op onjuiste informatie’. In afwachting van het doorrekenen van nieuwe RIVM-informatie over de stikstofmodellen, stelde voorzitter Mark van den Oever te willen wachten met actievoeren tot na 20 februari. Waarom er toch gekozen is om eerder te gaan protesteren, is nog niet duidelijk.

De aangekondigde actie komt voor de boeren op een gewaagd moment. Vorige week liet minister-president Rutte weten dat hij geen intimiderende uitlatingen meer van boze boeren duldt aan het adres van andere partijen waarmee hij aan tafel zit. “De tolerantie voor dit soort dingen is nu wel richting nul gedaald, ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt” zei Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.