Fantastische voetbalavond op Sportpark de Hege Simmerdyk


04-12-2017 JOURE – Met veel publiek langs de kant van het veld speelde het Nederlands CP-Team woensdagavond haar tweede oefenwedstrijd in de regio. Na de eerste wedstrijd bij Read Swart in de Knipe speelde het CP-Team in het Friese Joure tegen een mixteam van de Zondagafdeling van de plaatselijke Sportclub. Met twee verschillende teams speelde het team van bondscoach Max Raeven twee wedstrijden, beide wedstrijden gingen verloren. De eerste wedstrijd eindigde 3-2 en de tweede 5-1 in het voordeel van de Jousters.

De wedstrijden in het Friese Joure kwamen tot stand doordat Stefan Boersma, één van de keepers van het CP-Team ook speelt bij SC Joure. Extra bijzonder werd deze wedstrijd omdat Stefan’s broer Marc meespeelde met het Jouster team, dit team bestond uit een mix van spelers van het eerste en tweede team van Joure.

De eerste wedstrijd werd 3-2 voor de ploeg van coaches Jan Sloothaak en Mascha Knol. Uitgerekend Marc Boersma scoorde de eerste goal voor Joure en scoorde bij zijn eigen broertje waarbij de jongste van twee niet vrijuit ging. Na de 2-0 van Robert Veldman was het rust. In de tweede helft kwam de ploeg van Bondscoach Max Raeven terug in de wedstrijd door een mooie goal in de linkerbovenhoek van Rik Rodenburg, helaas van korte duur. Dennis Stelzer maakte de 3-1. Daarna kwam Oranje nog terug tot 3-2. Helaas kon Oranje niet verder komen dan 3-2. De grootste kans was nog voor Joure. Dennis Stelzer schoot nog een vrije trap richting de kruising, deze kon worden gepareerd door Stefan Boersma. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste wedstrijd. Het publiek heeft genoten van de strijd tussen de gebroeders Boersma.

Statistieken wedstrijd 1: 
1-0 Marc Boersma
2-0 Robert Veldman
2-1 Rik Rodenburg
3-1 Dennis Stelzer
3-2 Rik Rodenburg

Opstelling Oranje wedstrijd 1:
Stefan Boersma, Jeroen Schuitert, Sivan Kornmann, Gerard Bambacht, Rik Rodenburg, Guido Floors, Jeroen Saedt
Selectie SC Joure Zondag ½ 
Coen Sloothaak, Dennis Bos, Marc Boersma, Jouke Hanje, Alex Brinksma, Jelmer Altenburg, Jiltert Altenburg, Damian Altenburg, Dennis Stelzer, Jacob de Horn, Anne Waterlander, Mart van Asselt, Reinder Agricola, Paul Koopmans, Klaas Suierveld

Statistieken wedstrijd 2:
1-0 Klaas Suierveld
2-0 Paul Koopmans
3-0 Eigen doel Ramon Pater
4-0 Klaas Suierveld
4-1 Minne de Vos
5-1 Mart van Asselt
Opstelling Oranje wedstrijd 2:
Ramon Pater, Joey Mense, Myron Gebbink, Krist Stoelwinder, Jeroen Duin, Minne de Vos en Harm Panneman.

In de tweede wedstrijd speelde Oranje met een nieuw zevental. De tweede ploeg van Max Raeven en assistent Jim van Alst kon helaas minder inbrengen tegen de Jousters dan de eerste ploeg. Ze waren fysiek en conditioneel een stukje minder. Dit was ook goed te zien op het scoreboekje van scheidsrechter Jarno Bosch. 
De eindstand van wedstrijd twee was 5-1, bij een stand van 4-0 scoorde Minne de Vos voor Oranje met zijn bekende ‘Robben-achtige’ actie, een droge knal met links na een actie waarbij hij vanaf rechts naar binnen kwam. Doelman Dennis Bos( die ’s middags nog genoot van een heerlijke Spaanse zon) had geen antwoord hierop. Ondertussen kon het publiek wat speciaal voor de Jouster ploeg nog genoeg juichen. Klaas Suierveld scoorde tweemaal, waarvan 1 er was om in te lijsten. Een schitterende pass van achteruit van Jakob de Horn werd goed afgemaakt door Suierveld. Ook Paul Koopmans kon worden toegevoegd aan het lijst van doelpuntenmakers. Ramon Pater was in deze wedstrijd een beetje ongelukkig een schot van Robert Veldman ging via de paal en de rug van Pater in het doel. 

Aanvallend kon het Oranje team niet heel veel brengen. Het slotakkoord van deze fantastische voetbalavond was voor Mart van Asselt. Hij scoorde nog met een volley in het doel bij Ramon Pater. Waarbij de score uiteindelijk uit kwam op 5-1. Een uitgebreider verslag vindt u op  http://www.scjoure.nl/www.cpvoetbal.