Extra lezing Iepen doar

05-04-2019 JOURE – Niet veel mensen weten dat het ‘oer Hollandse’ ganzenbord een bijna 400 jarige geschiedenis kent. En dat het eerst helemaal niet een kinderspelletje was!  Gerry Broersma, medewerker van Miks en tevens oprichter van Iepen Doar, zal in een beeldpresentatie  de historie van dit overbekende bordspel laten zien. Aan de hand van afbeeldingen van ganzenbord spellen door de eeuwen heen vertelt hij over de oorsprong en betekenis van het spel en het verhaal achter de verschillende afbeeldingen van bijvoorbeeld ‘de brug’ en ‘de put’. Ook bijzondere Friese ganzenborden staan op het programma.

Verder neemt Broersma uit zijn  verzameling van historische bordspellen een aantal prachtige, originele oude ganzenborden mee. U zult zeker verstelt staan en de titel van de lezing beamen; Ganzenbord is veel meer dan een spelletje!

U bent van harte welkom bij deze extra Iepen Doar over Ganzenborden, die plaatsvindt op 10 april om 14:00 uur bij Miks, Brugstraat 1 te Joure. De zaal gaat om 13.30 uur open.
De entree is zoals altijd 5 euro, dit is inclusief een consumptie in de pauze, en opgave vooraf is niet mogelijk. Kom dus op tijd, want vol=vol.

De laatste?
Deze extra Iepen Doar lezing is tevens de laatste onder de vlag van Miks. Zoals bekend houdt Miks welzijn per september op te bestaan. Vanaf dat moment zal het welzijnswerk worden uitgevoerd door de Tinten groep. We hopen van harte dat de deur van Iepen Doar ook volgend winterseizoen weer (ergens) open zal gaan…

De vrijwilligers van Iepen Doar organiseren ieder winterseizoen 10 boeiende lezingen, voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur, natuur, historie en maatschappelijke onderwerpen.

Locatie: Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure
Tijdstip: woensdagmiddag, van 14 uur tot ongeveer 16 uur. Opgave vooraf is niet mogelijk.
Entree: € 5,=, inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Bel of mail voor meer informatie naar Rosalie de Konink (consulent ontmoeting) via: 0513-414593 of rdekonink@miks-welzijn.nl