Expositie Walter de Graaf


11-06-2018 JOURE – Walter de Graaf tekent al sinds zijn jeugd. Zijn liefde voor de schilderkunst en zijn betrokkenheid bij de Jouster festiviteiten komen samen in deze tentoonstelling, een afspiegeling van werk van 2003 tot heden. De expositie is van 11 juni tot en met 8 oktober 2018 in Hotel-restaurant De Oorsprong te Sint Nicolaasga.

Breed scala aan thema’s
Tekenles kreeg hij van Roel Otter, de bekende klokkenschilder. Tijdens zijn werk bij Douwe Egberts Joure waren etiketten een inspiratie. Daarvan schilderde hij diverse varianten. Bij Hans Noordermeer volgde hij een schildercursus. In die periode kwam De Graaf voor het eerst in aanraking met olieverf en past dit voornamelijk toe op Mansonite of MDF. Later deed hij nog een cursus modeltekenen.

Na een korte onderbreking heeft hij de draad van het schilderen in 2003 weer opgepakt. Sindsdien schildert hij veelvuldig. Zijn voorkeur gaat uit naar portretten, oude verlaten gebouwen of een detail van een groter geheel. Vaak zijn het kleine series zoals schepen, oldtimers, dieren, kerkinterieurs of ballonfeesten.

De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur Joure (http://www.keunstenkeur.nl).