Enkele buien, soms met onweer

10-05-2023 JOURE – De dag start bewolkt en uit de bewolking valt lokaal wat lichte regen. In de loop van de ochtend ontstaan verspreid over het midden en zuiden van het land buien. Daarbij is een kleine kans op onweer. In het noorden en langs de westkust blijft het lange tijd droog.

Tijdens de middag zijn in heel het land enkele buien mogelijk, soms met onweer. Enkel in het uiterste noorden van het land blijft droog. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige westenwind, die in de loop van de middag aantrekt. Met maximaal 14 tot 16 graden is het een stukje frisser dan de voorgaande dagen. Aan het eind van de middag breekt in het westen van het land de zon nog af en toe door.

Vanavond kan in het westen opnieuw een bui vallen, landinwaarts is het droog. De nacht naar donderdag verloopt grotendeels droog met opklaringen. Bij weinig wind koelt af naar ongeveer 10 graden. Regionaal ontstaat wat mist of nevel.

Morgen minder buien, vaker droog
Donderdag draait de wind naar het noordoosten en wordt het rustiger weer. Naast zon ontstaan in de loop van de dag ook stapelwolken. Verspreid over het land kan een stapelwolk uitgroeien tot een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt maximaal 16 tot 18 graden wat een vrij normale temperatuur is voor mei.

Vrijdag warmer maar een enkele bui
Ook vrijdag is het rustig weer, maar blijft het niet helemaal droog. Geregeld schijnt de zon en tijdens de middag kan verspreid over het land een bui vallen. Het wordt een stukje warmer dan de voorgaande dagen met maximaal 17 tot 19 graden.

Weekend vaker zon en gebruikelijke temperaturen
Tijdens het weekend zien we de zon regelmatig. Ga je genieten van de zon smeer je dan in, want tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 5. Dit betekent dat je in 20 tot 40 minuten kan verbranden. Er is nog wel een kans op een enkele bui, maar de droge periode hebben de overhand. Overdag stijgt het kwik naar 17 graden in de kustgebieden tot 21 graden in het zuiden en oosten van het land. De minima komen uit rond een graad of 8. Dit zijn vrij gebruikelijke temperaturen voor half mei. Na het weekend draait de wind weer naar het westen en komen regengebieden dichterbij.