Enkele bui, morgen grijs en nat

30-09-2020 JOURE – Er zijn wolkenvelden met af en toe zon. Geleidelijk ontstaan enkele buien en het wordt 17-20 graden. Morgen is het grijs en trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. Met 16 graden is het iets frisser. De dagen daarna is het wisselvallig met dagelijks buien. De temperatuur daalt naar 14-16 graden.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en op veel plaatsen is het droog. Heel lokaal kan een spatje regen vallen en in Noord-Holland is kans op een enkele bui van zee. In het zuiden en midden kan af en toe de zon schijnen. Later kan ook in het noorden soms de zon doorbreken.

Vanmiddag is het weerbeeld wisselend met wolkenvelden en zo nu en dan zon. Verspreid over het land kunnen een paar (lichte) buien ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt 18-19 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het met krap 20 graden nog net een warme dag worden. Er staat en matige zuidenwind. Op de Wadden is de wind vrij krachtig en wordt het 17-18 graden.

Vanavond kunnen nog een paar buien over het land trekken. Komende nacht raakt het geheel bewolkt en met minima van 13 graden in het oosten tot 15 graden aan de westkust is het niet koud. Op een enkel buitje na is het droog. Later kan het in het westen regenen.

Morgen wordt een onvervalste herfstdag. De ochtend begint geheel bewolkt en in de westelijke provincies zijn perioden met (lichte) regen. Later in de ochtend kan het ook in de rest van het land van tijd tot tijd regenen. Alleen in het (uiterste) oosten en in het noordoosten blijft het nog lang droog.

In de middag heeft het hele land te maken met regen. In het westen wordt de neerslag buiig. Hierdoor kan het droog worden, maar daarna kun je door een bui in korte tijd natregenen. In Zeeland en later ook in het zuiden, westen en midden kan kortstondig de zon doorbreken en zijn er droge perioden en enkele buien. Aan het eind van de middag neemt ook in het noorden en oosten de neerslag af.

Het wordt 16 à 17 graden. In het zuidwesten wordt het in de eerste helft van de middag wat koeler en later in de middag daalt ook in het zuiden, midden en westen de temperatuur iets. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige wind. In het noorden komt de wind uit het zuiden tot zuidoosten, in het zuiden is de wind zuidelijk tot westelijk.

In de avond neemt het aantal buien af en op steeds meer plaatsen klaart het op. Vooral in het noordwesten is nog wel kans op een enkele bui vanaf zee. In de nacht is het overwegend droog en daalt de temperatuur naar 8-10 graden.

Vrijdag is er in de ochtend vrij veel hoge bewolking met in het midden en noorden kans op wat zon. In het zuiden is het grijs en kan het later in de ochtend af en toe een klein beetje regenen. In de middag neemt de kans op wat regen toe, maar de meest regen wordt in het zuiden van het land verwacht. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 16-17 graden. In het noordoosten is het net iets warmer. Er staat een matige oostenwind. In het westen is het de wind wat vlagerig en af en toe vrij krachtig. In de avond kan het op meer plaatsen van tijd tot tijd regenen.

Zaterdag is het overwegend bewolkt en trekken buien over het land. In de middag neemt het aantal buien verder toe en het wordt 15-16 graden. In het uiterste noordoosten wordt het mogelijk 17-18 graden en in Zeeland wordt het op sommige plaatsen 14 graden. Er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind. In de avond blijft het wisselvallig.

Zondag kunnen we opnieuw buien verwachten. Met 14 à 15 graden is het net iets frisser dan normaal. Tussen de buien door kan soms de zon doorbreken. Het is wat onstuimig met een matige en soms vrij krachtige wind.

Het vooruitzicht naar volgende week laat dagelijks buien zien. Wolkenvelden worden afgewisseld met zon en de temperatuur valt een graadje hoger uit.