Enkele bui in het noorden en westen

02-09-2018 JOURE – Overdag zijn er perioden met zon, maar vooral in de noordelijke helft ook buien. Later neemt de buiigheid af. Het wordt 19-21 graden. Morgen droog met zon en met 20-23 graden ook weer wat warmer. Vanaf woensdag is het wisselvallig en later vrij koel met 16-18 graden.

Vanochtend in het noorden en westen enkele buien voor. Elders is het droog en zijn er flinke perioden met zon. De buien trekken geleidelijk over het noorden en midden van het land oostwaarts.

In de middag komen in de noordelijke helft van het land enkele buien voor. Later in de middag wordt het ook in het noordoosten droog. In de rest van het land schijnt de zon en is de buienkans klein. De wind waait matig uit het westen en daarmee wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden en westen en naar 20 graden in het binnenland. In het zuiden en zuidoosten kan het 21 graden worden.

In de avond is het helder en droog. In de nacht naar dinsdag maken de kustgebieden weer kans op een bui. De temperatuur daalt naar 7-9 graden in het zuidoosten en oosten en naar 10-13 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen langs de kust.

Dinsdag zijn er naast stapelwolken ook flinke perioden met zon. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen het noorden en westen maken kans op een lichte bui. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en bij de Wadden. De temperatuur komt weer wat hoger uit en stijgt naar 20-21 graden in het westen, noorden en midden van het land en naar 22, lokaal 23 graden in het zuiden en oosten.

Woensdag ziet het weerbeeld er weer heel anders uit. De bewolking overheerst en in de ochtend trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Woensdagmiddag volgen enkele buien, maar in het westen breekt af en toe de zon door. De wind waait uit het westen en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het noorden en westen en naar 20 in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 21 graden worden.

Donderdag is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden.

Vanaf vrijdag blijft het wisselvallig septemberweer. Het is vaak bewolkt met enkele buien, maar af en toe schijnt ook de zon. De wind waait uit richtingen tussen het zuidwesten en noordwesten en is duidelijk aanwezig. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden en daarmee is het koeler dan normaal.