Enige uren (zeer zware) westerstorm en zeer zware windstoten


18-01-2018 JOURE – Vanochtend staat er langs de westkust enige tijd een (zeer zware) storm, 9-11 Bft. Landinwaarts is de wind hard tot stormachtig. De wind is west- tot zuidwestelijk en draait geleidelijk naar west tot noordwest. Tot in de eerste helft van de middag komen er op veel plaatsen zeer zware windstoten voor van 100-120 km/uur, lokaal mogelijk tot 140 km/u. In de tweede helft van de middag neemt de west- tot noordwestenwind snel af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Het is bewolkt en er valt af en toe (mot)regen. Van het westen uit wordt het droger en komt er een enkele opklaring voor. In de middag is het wisselend bewolkt met enkele buien, later mogelijk met winterse neerslag en onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het uiterste zuiden.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden en komen er enkele (winterse) buien voor, mogelijk met onweer. Hierbij zou het dieper landinwaarts plaatselijk en kortstondig glad kunnen worden. De minimumtemperatuur varieert van 0°C in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. Later op de dag neemt daarbij de kans op plaatselijke gladheid toe. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)