Energieke avond van It Hasker Pompke

04-02-2019 JOURE – Na het grote succes deze zomer tijdens de Elfwegentocht, organiseerde It Hasker Pompke op zaterdag 2 februari de Hasker Jûn in het Kulturhûs. Een avond vol gezelligheid en inspirerende duurzame informatie van en voor Aldehaskers.

Tijdens het middagprogramma discussieerde iedereen mee in de “We-Energy” game. Een realistisch spel waarbij alle voors en tegens van energiebeslissingen in groepjes werden besproken. Wat voor de ene partij een hele goede oplossing lijkt, kan veel consequentie voor een ander hebben.

Ruim 60 mensen deden mee aan de befaamde neem-je-eigen-bord-en-bestek-mee maaltijd. Dit keer kon men kiezen uit 3 verschillende stampotten.

Na het eten waren er 4 inspiratietafels waar men meer informatie kon krijgen over verschillende onderwerpen. De tafel van dé energie-commissaris van Friesland Bouwe de Boer was steeds druk bezocht. Met wellicht als resultaat de opmaat naar een eigen energie-coöperatie in Oudehaske. Ook de tafels van Tûk Wenjen, deelauto’s en dorpsbelang Oudehaske waren in trek. Uiteraard was daarna ook tijd voor de sterke verhalen aan de bar.