Empatec Metaal ontwikkelt De Open Arm: handenvrij deuren openen

09-04-2020 JOURE – Op donderdag 9 april lanceert Empatec Metaal een bijzonder eigen product: De Open Arm. Een metalen verlengstuk voor op de deurklink, om zonder huidcontact deuren te openen. En zo de verspreiding van Corona tegen te gaan. Het eerste setje wordt gemonteerd op het gemeentehuis van De Fryske Marren in Joure. Tevens ontvangt burgemeester Veenstra en Wethouder Boelsma een aantal setjes voor het gemeentehuis. Ook bij wethouder Schoute in gemeente Harlingen wordt een setje gemonteerd en overhandigd.

Productontwikkeling tegen Corona
Binnen vijf dagen heeft Empatec Metaal een eigen product ontwikkeld: De Open Arm. Dit is een hoogwaardig aluminium opzetstuk voor op een deurklink, om zo de deur te openen zonder dat je met je handen de deurklink hoeft aan te raken. Empatec wil hiermee bijdragen aan het minimaliseren van de verspreiding van het Corona-virus. Het product is simpel te monteren op bestaande deuren en brengt geen schade aan. In een later stadium is het product ook nog verkrijgbaar in RVS. Met De Open Arm wil Empatec een bijdrage leveren aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het Coronavirus. En hoopt Empatec andere ondernemingen en de vitale beroepsgroepen, de brandweer en politie en overheidsinstellingen te helpen bij het veilig laten doordraaien van de onderneming.

De Open Arm en Empatec
Het product past bij de maatschappelijke rol van Empatec. Met De Open Arm maakt Empatec een gebaar naar de maatschappij. Met open armen, als symboliek naar de mensen om ons heen. Empatec gelooft in werk en de waarde van werk en mensen. Als onderneming is werk altijd van levensbelang. Maar zeker nu wordt nog duidelijker wat werk betekent voor de organisatie en haar medewerkers. Empatec doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Zo’n 65% van de mensen is ondanks de crisis veilig aan het werk bij Empatec, om eigen mensen aan het werk te houden, maar vooral ook de voedselsector, schoonmaak- en zorgsector te ondersteunen.