Elke dinsdag en donderdag doe- & demodagen

06-07-2019 JOURE – In juli en augustus organiseert Museum Joure de doe- en demomiddagen, met demonstraties, korte rondleidingen en natuurlijk de mogelijkheid om zelf te experimenteren. Tijdens de Doe- & demodagen zijn er altijd meerdere vaklui paraat. Daarnaast zijn er rondleiders, die mooie verhalen over de Jouster klokkenmakers en koperslagers vertellen.

Kinderen en volwassenen kunnen natuurlijk zelf ook lekker aan de slag, met het malen van koffie of het maken van een boekenlegger. Ook kun je heerlijk schommelen op het schommelnetwerk in de grote tuin van Museum Joure.

  • Hoe koffie wordt gebrand van de groene Arabicabonen legt de koffiebrander uit
  • Bekijk hoe de theepakker de theepakjesmachine draait. Alle raderen grijpen in elkaar om een theezakje met nietje en touwtje te maken.
  • Hoe een zilverdraad wordt getrokken en hoe ’t zilver het best kan worden gepoetst laat de zilversmid

Voor de demonstratiedagen betaalt u geen toeslag, maar de gewone entreeprijs van het museum (€ 7,50 voor volwassenen, inclusief een kopje koffie of thee). Kinderen tot 16 jaar € 3,50.

Vanaf woensdag 17 juli organiseert het ook de zomerse Maakfabriek, speciaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 14 jaar Tijdens deze vakantie kun je lekker aan de slag met metaal bewerken. Eerst neem je natuurlijk een kijkje bij de mooiste metalen voorwerpen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Met een hamer in model kloppen, bewerken met ponsen of solderen, je kunt het allemaal uitproberen tijdens deze middagen. Schrijf je snel in voor deze middagen, want het aantal plekken is beperkt!